Language:

AjankohtaistaPeuravuonon saha siirtyy uuteen omistukseen

maaliskuuta 04, 2015
Tavoitteena toiminnan uudelleen käynnistäminen kesän 2015 aikana

Kiinteistökehitys  lnlike Oy:n hallitus ja ostajaryhmä ovat tänään hyväksyneet Inarin Peuravuonossa sijaitsevan sahalaitoksen kaupan ja lunastusvuokrauksen lopulliset ehdot.

Edellisen sahatoimijan konkurssin jälkeen yli kahden vuoden ajan pysähdyksissä  olleen sahan omistusjärjestelyistä ehdittiin käydä neuvotteluja useiden ostajaehdokkaiden kanssa. Viimeksi käydyt neuvottelut kaupan yksityiskohdista kestivät useita kuukausia.

Sopimusehtojen mukaisesti sahan koneet, laitteet ja pääosa muusta kalustosta myydään suoralla kaupalla ja sahalaitoksen  rakennukset lunastusvuokrataan 10 vuoden lunastusajalla uudelle sahaoperaattorille. Sahan maa-alueen omistaa Inarin kunta, joka päättää alueen vuokraamisesta erikseen.

Kiinteistökehitys lnlike Oy:n sopimuskumppanina on ostajaryhmä, jonka edustajana toimii Tapani Korvenala. Osapuolten tavoitteena on hioa kaupan yksityiskohdat kuntoon siten, että uusi toimija voi aloittaa toiminnan saha-alueella 1.5.2015.

Inarin elinkeinojohtaja ja Kiinteistökehitys lnlike Oy:n toimitusjohtaja Janne Seurujärvi on tyytyväinen syntyneeseen ratkaisuun.

- Ylä-Lapissa toimitaan kaukana isommista markkinapaikoista ja oman sahan seisahtuminen on jo näkynyt kielteisesti alueen puumarkkinoissa. Tällä ratkaisulla haluamme olla osaltamme turvaamassa puunjalostuksen ja koko metsätaloustoiminnan jatkumista alueella, toteaa Seurujärvi.

- Olemme koonneet yhtiön ja sille omistajat tätä tarkoitusta varten. Tarkoituksenamme on aloittaa sahaustoiminta Peuravuonossa vielä tulevan kesän aikana, toteaa ostajaryhmää edustava Tapani Korvenala.

Korvenalan mukaan Peuravuonon sahalle tullaan rakentamaan kesän aikana uusi sahalinja. Tämän lisäksi alueella aletaan valmistella pienimuotoista talotuotantoa, kertoo Korvenala.

Tiedote Peuravuonon saha siirtyy uuteen omistukseen 4.3.2015.pdf

Lisätiedot:

Myyjän edustajana Janne Seurujärvi, p. 050 512 2518
Ostajan edustajana Tapani Korvenala, p. 040 125 3966