Language:

AjankohtaistaSaariselän rinnekeskus uudelle omistajalle

kesäkuuta 18, 2015
Mediatiedote 18.6.2015. Julkaistavissa heti.

 

 Saariselkä Oy keskittyy kiinteistökehitystoimintaan

SAARISELÄN RINNEKESKUS UUDELLE OMISTAJALLE

Saariselän rinnekeskus siirtyy 18.6.2015 sovitulla liiketoimintajärjestelyllä Inarin kuntakonserniin kuuluvalta Saariselkä Oy:ltä yrittäjä Juha Tahvanaisen johtamalle ostajaryhmälle. Rinnekeskustoiminnasta luopuva Saariselkä Oy keskittyy jatkossa ydinliiketoimintaansa Saariselän rinnealueilla sijaitsevaan kiinteistökehitystoimintaan.

 Järjestelyssä rinnekeskuksen liiketoiminta ja nimi Ski Saariselkä siirtyvät uudelle omistajalle liiketoimintakaupalla. Rinnekeskuksen hissit ja rakennukset sisältyvät puolestaan osapuolten väliseen teollistamissopimukseen, jonka mukaisesti uusi omistaja lunastaa kohteen itselleen 15 vuoden lunastusaikana. Lisäksi sopijaosapuolet ja Inarin kunta solmivat aiesopimuksen, jonka mukaan osapuolet pyrkivät kehittämään ja laajentamaan Saariselän rinnekeskuksen toimintaa tulevaisuudessa.

 Ostajaryhmän edustaja Juha Tahvanainen lähtee uuteen haasteeseen positiivisella ja luottavaisella mielellä tavoitteena rinnekeskuksen pitkäntähtäimen kehittäminen.

– Luotamme Saariselän vetovoimaan kasvavana matkailukeskuksena. Haluamme kehittää rinnekeskusta osana kokonaisuutta ja madaltaa Saariselällä vierailevien asiakkaiden kynnystä saapua rinteeseen. Tavoitteenamme on tehdä tiivistä yhteistyötä alueen muiden yritysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa, kertoo Tahvanainen.

Ostajaryhmään kuuluvat Tahvanaisen lisäksi Jarmo Katajamaa, Juha Tahvonen, Petri Tahvanainen ja Jukka Anttila. Joukkoa yhdistää 40 vuoden yhteinen kokemus laskettelusta niin kilpailutoiminnassa kuin vapaa-ajan harrastuksena.

 Rinnekeskuksen myyjäyhtiön Saariselkä Oy:n toimitusjohtaja Janne Seurujärvi on tyytyväinen syntyneeseen kauppaan ja uuteen ostajaryhmään.

– Saamme Saariselän hiihtokeskukseen osaavat ja innostuneet yrittäjät, joilla on monipuolista kokemusta ja näyttöjä sekä menestyksekkäästä liiketoiminnasta että rinnekeskustoiminnasta. Kasvavassa ja kansainvälisessä matkailukeskuksessa tulee olla kehittyvä rinnekeskus ja uusien omistajien myötä tämä tavoite mahdollistuu parhaiten, toteaa Seurujärvi.

 Saariselkä Oy jatkaa toimintaansa Saariselän rinnealueen kiinteistökehitystoiminnassa yhteistyössä Inarin kunnan ja Metsähallitus Laatumaan kanssa. Rinnealueelle on yleiskaavoitettu kaupalliseen ja loma-asumiseen tarkoitettuja alueita, joiden rakennusoikeus on yhteensä 160 000 kerrosneliömetriä. Ensimmäisenä käyttöön otetun 30 000 kerrosneliömetrin asemakaavan aluerakentamistyöt valmistuvat tänä kesänä ja myyntiin on jo tullut 70 tonttia erilaisiin käyttötarkoituksiin hotelleista mökkirakentamiseen.

 Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Janne Seurujärvi, Saariselkä Oy
p. 050 512 2518, janne.seurujarvi@saariselka.fi

Toimitusjohtaja Juha Tahvanainen, Saariselän rinnekeskus (Ski Saariselkä)
p. 040 503 2725, juha.tahvanainen@liks.fi